Klasbord Ouderapp implementeren met behulp van MOO
Als je school gebruik maakt van MOO raden we je aan om de Klasbord Ouderapp ook te implementeren met behulp van MOO. In dit artikel laten we stapsgewijs zien hoe je dat doet.
Je kunt op twee manieren beginnen met MOO.
1. Door als ICT-coördinator vanaf de inlogpagina van Klasbord Ouderapp op Inloggen met MOO te selecteren en het proces te doorlopen.
2. Door de tegel van Klasbord Ouderapp in MOO toe te wijzen aan je collega's, deze aan te klikken en het proces te doorlopen. Hoe je dit doet, lees je hieronder.
De Klasbord ouderapp-tegel in Startportaal
Zo stel je als ICT-Coördinator de tegel van Klasbord Ouderapp beschikbaar in MOO:
- Open de Schoolbibliotheek.
- Open het tabblad Apps .
Zoek naar Klasbord Ouderapp.
- Klik op het tandwiel op de tegel
- Kies bij Groepen de personeelsgroep of bij Personeel specifieke gebruikers aan wie je de app wil toewijzen en vink deze aan.
- Klik op opslaan om te bevestigen.
De inrichting van het ouderportaal
- Eenmaal toegewezen wordt de tegel naar het tabblad 'nieuw' geplaatst. Vanaf hier kan je hem naar het gewenste tabblad slepen en openen.
- Doorloop de stappen. Kies een schoolcode die makkelijk te onthouden is, vul je e-mailadres in en klik de vinkjes aan.
- Kies voor de juiste school.
- Het ouderportaal wordt aangemaakt. Je komt in een welkomstscherm met een uitleg. Bekijk per onderdeel de instructie.
- Op de achtergrond worden de groepen aangemaakt. Klik op Beheer om te controleren of de groepen en de gebruikers kloppen.
- De knop MOO synchronisatie verschijnt zodra het proces is afgerond. Als er een nieuwe leerling bij komt kun je deze knop gebruiken. De leerling wordt dan automatisch overgezet naar Klasbord.
- Klik in Beheer op Gebruikers. Je ziet hier een overzicht van alle gebruikers, die rollen achter hun naam hebben staan. Wanneer je op Medewerker filtert, krijg je een overzicht van alle collega's. Alle collega's zijn aangemaakt als medewerker. De leerkrachten staan ook als medewerker in het overzicht. Klik je op hun naam en dan op Groepen, dan staan ze aangevinkt als Leerkracht.
Let op: IB'ers die niet gekoppeld zijn aan een groep kunnen standaard geen tijdlijnberichten plaatsen. Wil je dit toch ingesteld hebben? Klik dan de gewenste gebruiker aan, klik op Groepen, koppel de groep en zet de rol van het betreffende personeelslid op Groepsbeheerder. Deze medewerker is dan geen leerkracht, maar kan wel berichten plaatsen op de tijdlijn.
Training
De meeste scholen kiezen ervoor om het team een training te laten volgen om kennis te maken met de Klasbord Ouderapp. Er wordt dan uitleg gegeven over de verschillende onderdelen, toepassingen en opties. Deze training kan worden aangevraagd door te mailen naar verkoop@klasbord.nl
Testen
In principe is de Klasbord Ouderapp ingericht en klaar voor gebruik, maar wij raden aan om eerst een tijdje te proefdraaien, zodat het team het product goed kan leren kennen en ervaring kan opdoen. Dit kan net zo lang zijn als je zelf wilt, misschien is een paar dagen al wel genoeg.
Ouders uitnodigen
De leerkrachten hebben kennis gemaakt met de Klasbord Ouderapp en ervaring opgedaan. Ze weten hoe het werkt en nu is het tijd om de ouders uit te nodigen. Genereer hiervoor de ouderbrieven. Zie het betreffende artikel voor meer informatie hierover.